5 manieren om gebruik te maken van de kracht van inspiratie

5 manieren om gebruik te maken van de kracht van inspiratie

De kracht van inspiratie ligt in je vermogen om nieuwe informatie op te nemen en toe te passen op je eigen doelen. U kunt uren besteden aan het onderzoeken van inspirerende mensen, artikelen, video’s en nieuwsverhalen, en vervolgens wat u hebt geleerd toepassen op uw eigen omstandigheden. Om te slagen, moet je een levenslange leerling zijn en inspiratie zoeken bij het werk van anderen. Lees verder om de geheimen van succesvolle mensen te ontdekken. Inspiratie is overal en je vindt het op veel plekken. Hier zijn de vijf beste manieren om gebruik te maken van deze krachtige kracht:
Motivatie

Vaak door elkaar gebruikt, zijn motivatie en inspiratie twee verschillende concepten. Hoewel motivatie je ertoe kan brengen iets te doen, is het onwaarschijnlijk dat het je tot actie aanzet. Inspiratie daarentegen zet je aan tot zinvolle actie. Het verschil tussen de twee is grotendeels persoonlijk, maar er zijn enkele gemeenschappelijke kenmerken die beide vormen delen. Hier zijn enkele manieren om ze allemaal te identificeren en hoe ze u ten goede komen. Zodra u beide identificeert, kunt u degene kiezen die voor u het nuttigst is.
Doelvoortgang

Bij het stellen van doelen is het belangrijk om te weten waarom je ze nastreeft. U kunt gemotiveerd worden door externe druk of door een gevoel van persoonlijke voldoening. Het stellen van deadlines is een manier om de beloning versus tijdcomponent van het bereiken van een doel te maximaliseren. Door een duidelijk tijdschema op te nemen, kun je het gemakkelijker maken om je aan het plan te houden en vooruitgang te boeken. Als je echter doelen stelt die niet zijn geïnspireerd door je motivatie of persoonlijke vervulling, kan het zijn dat je het opgeeft voordat je ze hebt voltooid.
Positief effect

In recente onderzoeken hebben onderzoekers ontdekt dat positief affect creativiteit, besluitvormingsvaardigheden en probleemoplossend vermogen kan stimuleren. Onderzoekers hebben ook ontdekt dat positief affect het vermogen om materialen te integreren verbetert en verwarring vermindert wanneer ze worden geconfronteerd met een grote hoeveelheid informatie. Uit een onderzoek onder artsen bleek zelfs dat degenen die een hoog niveau van positief affect vertoonden, beter presteerden dan hun tegenhangers bij het oplossen van problemen. Er zijn echter nog steeds beperkingen aan het positieve effect van inspiratie.
Natuur

Moeder Natuur is een krachtige kracht die grote schade kan aanrichten op onze planeet. Hoewel Moeder Natuur de kracht heeft om verwoestingen aan te richten, is het ook een inspiratiebron geweest voor de mensheid om te creëren en te innoveren, en natuurrampen hebben ons geholpen de gevolgen van veel van de huidige bedreigingen te voorkomen of te verminderen. Oude mensen waren zo verbaasd over de suprematie van de natuur dat ze begonnen te studeren en er inspiratie uit te halen. Op alle mogelijke manieren hebben mensen geprobeerd de manieren van de natuur na te bootsen, of het nu gaat om het ontwerpen van huizen of de methoden die de natuur gebruikt bij het maken van hun producten.
Eigenbelang

De term ‘eigenbelang’ heeft verschillende connotaties, maar het is een woord dat zowel inspiratie als concurrentie inspireert. Het impliceert niet noodzakelijk immoreel of hebzuchtig gedrag. Eigenbelang kan het doel zijn van elk individu. Hard studeren voor een toets kan bijvoorbeeld worden gemotiveerd door eigenbelang, maar dat geldt ook voor liefdadigheid en vrijwilligerswerk in de gemeenschap. De term eigenbelang wordt ook gebruikt om de economische activiteit van een markt te beschrijven.