Soorten tuinbestrating

Soorten tuinbestrating

Er zijn verschillende soorten materialen die worden gebruikt voor tuinbestrating. Deze materialen omvatten natuursteen, betonplaten, baksteen en zandsteen. Afhankelijk van uw behoeften, kunt u een van hen kiezen. Een tuin op een zonnige locatie kan bijvoorbeeld een verharde loopbrug nodig hebben. In een kouder klimaat wil je misschien een verhard pad dat naar een vijver of waterval leidt. Een terras kan een alternatief zijn voor een trottoir.
Natuursteen

Of u nu een vijver en waterval plant, of een mozaïek looppad en terras, natuurstenen bestrating is een uitstekende keuze. Het werkt ook goed als trappen, muren en zelfs als basis voor een buitenhaard. Dit type bestrating kan veel waarde toevoegen aan uw eigendom, waardoor het een goede investering is. Het kiezen van natuursteenklinkers is een relatief eenvoudig proces en er zijn veel voordelen aan het gebruik ervan in uw landschapsproject.
Betonplaten

Als u op zoek bent naar een manier om uw tuin of oprit op te fleuren, dan zijn betonplaten de perfecte oplossing. Vergeleken met andere bestratingsmaterialen zijn betonplaten voordeliger, maar ze kunnen wel snel vuil worden en verkleuren. Kleiklinkers zijn een betere keuze omdat ze van nature kleurvast zijn en niet vatbaar zijn voor groene aanslag. Ook kunnen kleiklinkers enkele honderden jaren meegaan. Beton is een samensmelting van zand en cement die wordt gebruikt om gebieden te bestraten. Ze zijn er in verschillende maten, vormen en kleuren. Betonplaten zijn vaak strak en elegant en kunnen een verscheidenheid aan natuursteen simuleren. Als u echter besluit om betonnen straatplaten te gebruiken, moet u zich ervan bewust zijn dat deze duurder kunnen zijn als u besluit er extra coatings of oppervlaktelagen aan toe te voegen.
Zandsteen

Als het gaat om het ontwerpen van uw buitenruimte, is een van de beste opties zandstenen tuinbestrating. Zandsteen bestrating is een uiterst veelzijdig materiaal en kan een scala aan verschillende stijlen en ontwerpen aanvullen. Kandla Grey Indian Stone is een uitstekende keuze voor een eigentijdse patio of oprit. Het wordt geleverd in vier verschillende maten, die elk zijn gekalibreerd tot 22 mm dik, en is een ideale keuze voor het creëren van een stijlvolle, natuurlijke buitenruimte.
Steen

Als het gaat om gemetselde tuinbestrating, zijn er een paar dingen om te onthouden. De breedte van het pad moet minstens 2 tot 3 voet breed en minstens zes centimeter diep zijn. Elke grotere zal buiten proportie lijken in een tuinomgeving. De diepte van de greppel moet ook voldoende zijn om twee tot drie inch bestratingsbasis mogelijk te maken. Gebruik vervolgens een stamper om de basis van de stenen in te pakken.
Doorlatende bestrating

Waterdoorlatende tuinbestrating is een uitstekende keuze voor gebieden die onderhevig zijn aan hevige regenval. Doorlatende straatstenen kunnen regenwater naar een stroomgebied leiden, waar het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt, zoals het besproeien van planten en landschapsarchitectuur, het wassen van auto’s en het verwijderen van afval. Door een waardevolle hulpbron aan de gemeenschap bij te dragen, is doorlatende tuinbestrating ook een uitstekende keuze voor gebieden met weinig of geen verkeer. De voordelen zijn onder meer minder onderhoud en een lage impact op het milieu.
kleiklinkers

Veel mensen hebben een voorkeur voor de ene of de andere textuur van hun bestratingsmateriaal. Sommigen geven de voorkeur aan een glad oppervlak, terwijl anderen meer geïnteresseerd zijn in een willekeurig patroon. Hoe dan ook, er zijn veel voordelen aan kleiklinkers voor tuinbestrating. Het volgende geeft een kort overzicht van hun verschillende typen en de voor- en nadelen van elk. Kleiklinkers hebben een lange geschiedenis en in sommige regio’s worden ze al eeuwenlang gebruikt. Toch zijn veel mensen zich niet bewust van hun geschiedenis en zijn veel regionale kleiklinkers uit de mode geraakt, vervangen door betonblokken en blacktop.