De grondbeginselen van landschapsarchitectuur

De grondbeginselen van landschapsarchitectuur

Landschapsontwerp is een kunstvorm waarbij kenmerken worden aangepast aan de natuurlijke klimatologische en edafische factoren. Het kan de eigendomswaarde van een huis verhogen door muren toe te voegen, bomen te planten en meer. In dit artikel leert u de basisprincipes van landschapsarchitectuur en hoe u uw investering kunt maximaliseren. Ontdek ook hoe u een schutting of muur toevoegt voor extra privacy. Als u niet zeker bent van het proces, overweeg dan om een ​​expert in te huren.
Landschapsontwerp is een kunstvorm

De basiselementen van een landschapsontwerp zijn schaal, ritme en kleur. Schaal verwijst naar hoe dingen gedimensioneerd zijn in relatie tot elkaar en tot het hele landschap. Een grote boom naast een klein tuinhuisje lijkt misschien niet op zijn plaats, terwijl een klein zwembad in een privéomgeving mooi zou zijn. Door het gebruik van deze elementen wordt ook een gevoel van beweging bereikt. In een landschap zorgen herhalende elementen, zoals kleuren en vormen, voor ritme en flow.

Een landschapsontwerper moet bekend zijn met verschillende stijlen van architectuur en landschapsontwerp om een ​​algeheel evenwicht te creëren. Vorm kan verwijzen naar de vormen van elementen zoals planten en hardscape-kenmerken. Verschillende soorten vormen kunnen een andere sfeer creëren, zoals een formele tuin met gestructureerde struiken of een natuurlijke tuin met vloeiende planten. Door de verschillende vormen te leren en te begrijpen, kan een landschapsontwerper een uitgebalanceerd ontwerp creëren dat voldoet aan de persoonlijke esthetiek en het budget van de huiseigenaar.
Het wordt beïnvloed door klimatologische en edafische factoren

Het klimaat is een functie van een aantal klimatologische en edaphid-factoren, waaronder het type bodem, temperatuur, zoutgehalte en vochtigheid. De hoeveelheid water in de bodem en de samenstelling ervan beïnvloeden de soorten en activiteiten van microben die in het bodemmilieu leven. Hoewel klimatologische factoren belangrijk zijn bij het bepalen van de soorten gewassen die in een regio groeien, spelen edafische factoren ook een rol bij het bepalen hoe bepaalde soorten gedijen in bepaalde klimaten.

In een recente studie beïnvloedden klimaat- en edafische factoren de maïsopbrengst en -kwaliteit. Klimaatvariabelen, zoals kationenuitwisselingscapaciteit en organische stof in de bodem, verklaarden meer dan 52% van de variatie in opbrengst. Het gehalte aan organische stof in de bodem was de belangrijkste factor bij het verklaren van variabiliteit. Deze studie werd uitgevoerd met behulp van een canonieke correspondentieanalyse, waarbij twee of meer variabelen als complementair werden beschouwd.
Het gaat om de installatie van muren

Dit proces omvat de installatie van muren in landschapsarchitectuur. Het ontwerp en de constructie van deze constructies zijn afhankelijk van het type grond dat op de locatie aanwezig is. Als de grond droog is, kan een niet-gemetselde muur water doorlaten en de druk op de structuur op natuurlijke wijze verlichten. Om een ​​muur met de juiste drainage te bouwen, moet uw landschapsarchitect de voettekst versterken en het aantal tiebacks vergroten. Als de voettekst van de muur te dun is, kan het achteraf uitgraven en gedeeltelijk demonteren nodig zijn. Anders kan er water door de muur omhoog komen en deze laten omvallen.