Wat zijn planten?

Wat zijn planten?

Planten zijn eukaryoten met overwegend fotosynthetische functies. Ze behoren tot het koninkrijk Plantae, dat historisch alle niet-dierlijke leven omvatte. Moderne definities sluiten echter de meeste algen, schimmels en sommige prokaryoten uit. Leer meer over de kenmerken van planten en hun levenscyclus. Leer vervolgens over de omgeving waarin ze groeien. Vervolgens kunt u beslissen of ze een goede keuze zijn voor uw tuin.
Levenscyclus

De levenscyclus van een plant begint met het verschijnen van een zaadje. Het zaad bevat een plantenembryo en is slapend. Met behulp van warmte en water zal het ontkiemen en uitgroeien tot een scheut of wortel. Deze spruit gebruikt het licht, water en koolstofdioxide uit de lucht om energie te creëren. Fotosynthese is wat planten doen om voedsel te creëren. Als de zaailing eenmaal een sterk wortelstelsel heeft ontwikkeld, zal hij zijn energie omzetten in voedsel voor de plant.
Structuur

Planten bestaan ​​uit vier basisbouwstenen: cellulose, hemicellulose, pectine en lignine. Cellulose heeft de hoogste mechanische sterkte en Young’s modulus, met een treksterkte van bijna één GPa. Hemicellulose en lignine zijn secundaire structurele vezels die cellulose versterken. Planten verschillen sterk in hun celstructuur, waarbij houtcellen een honingraatachtige structuur hebben en parenchymcellen schuimachtig gesloten gevuld. Een composietstructuur wordt gevonden in de stengel van een boomachtige palm.
Functies

In de natuurlijke omgeving vervullen planten verschillende functies. Ze zorgen bijvoorbeeld voor voedsel en zuurstof. Een andere functie is het bewaren van voedsel. Beide functies vinden plaats door middel van fotosynthese. In de volgende sectie wordt besproken hoe deze processen met elkaar samenhangen. U kunt dezelfde methode gebruiken om het leerproces van uw leerlingen vast te leggen. Vraag hen vervolgens uit te leggen wat de verschillende structuren in een plant doen en waarom. Vervolgens noteren ze hun bevindingen in hun wetenschappelijke notitieboekjes.
Omgevingsfactoren

Verschillende omgevingsfactoren beïnvloeden de groei van planten, waaronder temperatuur, licht, vochtigheid en voeding. Als u deze factoren begrijpt, kunt u planten manipuleren en plantgezondheidsproblemen identificeren die worden veroorzaakt door omgevingsstress. Er zijn drie primaire kenmerken van licht die de plantengroei beïnvloeden. Onvoldoende licht, te veel of te weinig licht en een gebrek aan voedingsstoffen zijn enkele van de meest voorkomende milieustress die planten ervaren. Om deze problemen te bestrijden, moeten planteigenaren zorgen voor de juiste lichtomstandigheden. Lichtintensiteit heeft een direct effect op de plantengroei en te veel of te weinig licht kan de bladeren van de plant beschadigen.
Classificatie

De classificatie van planten is een proces dat tot doel heeft alle plantensoorten en groepen te classificeren op basis van hun gemeenschappelijke kenmerken. Het huidige systeem heeft tot doel een ordelijke structuur te creëren voor het benoemen van toekomstige exemplaren en moet wetenschappelijke ideeën over plantrelaties weerspiegelen. De formele botanische nomenclatuur wordt beheerst door de International Code of Nomenclature, afgekort ICN. Wanneer een plant wordt ontdekt, krijgt deze een eigennaam en wordt deze naam geregistreerd op de International Plant Names Index (IPNI).