Je planten verzorgen en tuinieren

Je planten verzorgen en tuinieren

Je planten verzorgen en tuinieren is een belangrijk onderdeel van het tuinleven, maar het gaat ook over zoveel meer dan dat. Je kunt ook een leefgebied voor dieren in het wild creëren en voedsel verbouwen om te eten. Het maakt niet uit welk seizoen het is, tuinieren kan lonend en bevredigend zijn. Hier zijn enkele ideeën om u op weg te helpen. Overweeg deze suggesties voor uw volgende project:
Planten

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht en ben je een beetje zenuwachtig om voor de tuin te zorgen. Maar u hoeft zich geen zorgen te maken; alle planten hebben een natuurlijke levenscyclus. Sommige bloeien een seizoen, terwijl andere tientallen jaren bloeien. Planten in uw tuin hebben persoonlijkheden en zijn geweldig om over te leren. Hier zijn enkele tips voor de verzorging van uw planten:
Landschap

Er zijn veel manieren om planten in uw tuin op te nemen. Planten hebben een levenscyclus en rijpen op verschillende tijdstippen. Deze stadia vinden plaats tijdens het groeiseizoen, wanneer ze bloeien, zaad produceren en uiteindelijk afsterven. Er zijn verschillende categorieën planten, waaronder eenjarigen, tweejarigen en vaste planten. Eenjarigen zijn de meest voorkomende soort bloemen en hun bloei duurt de hele zomer en de vorst. Vaste planten daarentegen groeien over de hele wereld en gaan tientallen jaren mee.
Park

Het idee van een tuin in een stedelijke omgeving is niet nieuw. Veel steden hebben parkleven geïmplementeerd in hun stadscentra, waaronder Zweden, Canada en Singapore. Natuur in stedelijke omgevingen brengen is een complexe uitdaging, omdat ruimte maken voor de natuur vaak wordt gezien als het wegnemen van hulpbronnen van mensen. Bovendien ondersteunen traditioneel “nette” steden geen dieren in het wild, en kunnen ze dus leiden tot conflicten met lokale autoriteiten en leden van de gemeenschap.
eenjarigen

Water geven is een cruciaal aspect van eenjarige planten in het tuinleven. De meeste eenjarigen hebben een centimeter water per week nodig, maar de Californische klaproos kan minder water verdragen. Voor het beste resultaat moet u uw eenjarigen minstens twee keer per week diep irrigeren. Vermijd oppervlakkige besprenkeling, wat ondiepe wortels en ziekteontwikkeling bevordert. Gebruik in plaats daarvan een regenmeter om het vochtgehalte van uw bodem te meten en alleen water te geven als dat nodig is.
biënnales

Tweejarigen zijn planten die twee groeiseizoenen nodig hebben om hun levenscyclus te voltooien. Ze brengen hun eerste jaar door met het kweken van hun wortels, gevolgd door een tweede jaar met het produceren van hun bladeren, stengels en bloemen. Tweejarige planten produceren ook een groot aantal zaden en zullen zichzelf van nature opnieuw uitzaaien. U kunt kiezen tussen vaste planten en tweejarigen op basis van hun levenscyclus. Biënnales zijn over het algemeen van korte duur en kunnen tot 3 meter hoog worden.
Gezondheidsvoordelen van Garden of Life producten

Of je nu zwanger bent of een druk schema hebt, Garden of Life-supplementen kunnen je helpen je beter te voelen en gezonder te zijn. Hun probiotica en enzymformules zullen een gezond immuunsysteem ondersteunen en de energie- en botgezondheid bevorderen. Hun gummy vitaminesupplementen zijn ook smakelijke traktaties voor je smaakpapillen. Als u een Garden of Life-supplement overweegt, zijn hier de voordelen waarvan u kunt genieten: