Kosten van tuinonderhoud

Kosten van tuinonderhoud

Openbare tuinen moeten een aantal factoren in overweging nemen voordat ze aan hun onderhoudsprogramma beginnen. Wie onderhoudt bijvoorbeeld de tuinen over vijf jaar? Of zelfs tien jaar? Naast het bepalen van het seizoen om met uw tuinonderhoudsprogramma te beginnen, moet u uzelf afvragen: heeft u de tijd om het werk te organiseren, vrijwilligers te werven en nieuwe vrijwilligers op te leiden? In openbare tuinen moet ook rekening worden gehouden met een kosten-batenanalyse van de projecten. Uiteindelijk is het de moeite waard om hulp te krijgen van een tuinonderhoudsprofessional of non-profitorganisatie voor de gezondheid van de tuin op de lange termijn.
Kosten tuinonderhoud

Tuinonderhoud kan een aantal taken omvatten, zoals wieden, snoeien, trimmen, bemesten, snijden, zaaien en het opruimen van afval. De prijzen zijn afhankelijk van het gebied waarin u woont en het benodigde gereedschap. De kosten van een tuinman variëren sterk, afhankelijk van de grootte van de tuin, het gebruikte gereedschap en het soort planten dat je hebt. Hieronder vindt u enkele van de meest voorkomende kosten voor het onderhouden van een tuin.
Seizoenen voor tuinonderhoud

Als u uw landschap en tuin gezond wilt houden, is het cruciaal om de vier seizoenen van tuinieren te kennen. Verschillende seizoenen vereisen verschillende onderhoudstaken, waaronder bemesting, beluchting, wieden en het opruimen van gevallen bladeren en ander vuil. Tijdens de lente en herfst kunt u bloemen en groenten planten die geschikt zijn voor dat seizoen, terwijl u het ongedierte van zomer en winter vermijdt. In de winter kunt u bomen snoeien en bladeren opruimen om u voor te bereiden op het lentetuinseizoen.
Benodigd gereedschap voor tuinonderhoud

Een handtroffel is een van de belangrijkste hulpmiddelen voor het onderhoud van uw tuin. Het wordt gebruikt om kleine gaten te graven voor zaailingen of transplantaties, de diepte van de grond te meten en onkruid op te graven. Of je nu groenten kweekt in een container of grootschalig, je hebt regelmatig een handschep nodig. Kies een stevige, smalle met een comfortabele handgreep om letsel te voorkomen. Er zijn verschillende gereedschappen te koop, maar u moet er minstens één in goede staat hebben.
Voorkomen dat onkruid ontkiemt

Als u een stukje onbeplante grond in uw tuin heeft, kunt u voorkomen dat onkruid ontkiemt door dit af te dekken met een dikke laag krantenpapier. Het papier blokkeert het zonlicht dat eenjarig onkruid nodig heeft om te groeien. Nadat de krant is opgedroogd, verspreidt u een verse laag vochtige grond op de krant. Zorg ervoor dat je het grondig spuit. Naast de krant kun je mulch verspreiden om het te bedekken. Nadat de krant is opgedroogd, kunt u deze afdekken met mulch om te voorkomen dat onkruid ontkiemt. De ontbindende krant kan ook regenwormen in uw tuin brengen.
Een tuinman inhuren

Stel een toekomstige tuinier een paar vragen. Hoe vaak komen ze bij u langs? Wilt u dat een tuinman slechts één keer per maand of meerdere keren per maand komt? Het helpt als je een idee hebt van wat voor soort landschap je wilt. Sommige tuinders richten zich op het basisonderhoud van het landschap, terwijl anderen samen met u tot een volledig nieuw ontwerp komen. Zorg ervoor dat u een idee krijgt van hoe vaak ze naar uw eigendom zullen komen en of ze al het benodigde materiaal zullen verstrekken.