4 soorten tuinbestrating

4 soorten tuinbestrating

Houd bij het kiezen van tuinbestrating rekening met de volgende factoren: de stijl van de tuin, het gebruikte materiaal en de kosten. Een grindpad of een schelpenpad is een sfeervol accent in een tuin en is in vele kleuren en soorten te koop. Grind is een goedkope oppervlaktebedekking en komt veel voor in tuinen. Grind- en schelpenpaden kunnen uw beplanting echter negatief beïnvloeden. Omdat schelpen kalk bevatten, komen ze alleen kalkhoudende planten ten goede. Zuurminnende planten zullen eronder lijden.
Leisteen

Leisteen is een natuursteen die zich goed leent voor decoratieve, ingewikkelde tuinbestrating. De natuurlijke kleur van leisteen maakt het ook een prachtig materiaal voor bloemperken en gazonranden. Leisteen is ook een uitstekende keuze voor moderne zwembaden en bubbelbaden. Kies voor de beste resultaten leisteen voor een tuinontwerp dat zowel natuurlijke als door de mens gemaakte elementen combineert. Hieronder vindt u enkele geweldige voorbeelden van leistenen tuinbestrating.
Graniet

Het gebruik van granieten tuinbestrating is een goed idee als u wilt dat uw buitenruimte er mooi en milieuvriendelijk uitziet. Omdat het zo’n duurzame natuursteen is, heeft het geen onderhoud of bescherming nodig en behoudt het jarenlang zijn uiterlijk. Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van dit materiaal:
Zandsteen

Er zijn veel voor- en nadelen aan het gebruik van zandsteen voor tuinbestrating. Zowel kalksteen als zandsteen zijn natuurstenen die in een breed scala aan kleuren verkrijgbaar zijn. De subtiele mix van tinten zorgt ervoor dat elke plaat er glad en klassiek uitziet. Deze natuurstenen zijn ook relatief waterbestendig. Een tuin geplaveid met zandsteen of kalksteen past bij de meeste stijlen. Zandsteen is een meer natuursteen, dus het uiterlijk zal iets afwijken.
Beton

Door het aanleggen van betonnen tuinbestrating zijn een aantal voordelen te behalen. Om te beginnen is het duurzaam en vorst- en algenbestendig. Hierdoor heeft hij minimaal jaarlijks onderhoud nodig. Het beton zal dan natuurlijk met de tijd verouderen, wat betekent dat het oppervlak van uiterlijk zal veranderen, maar dit heeft geen invloed op de kwaliteit ervan. Bovendien is betonverharding verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en ontwerpen, zodat u precies de look kunt krijgen die u wilt zonder een fortuin uit te geven.
Tapijt stenen

Hoewel tapijtstenen vergelijkbaar zijn met traditionele terrasstenen, verschillen ze van hen doordat ze in een mat met elkaar verbonden zijn. Het merk Bradstone, vervaardigd door Aggregate Industries, is een goed voorbeeld van tapijtstenen. Hoewel ze minder werk zijn om te leggen dan afzonderlijke straatstenen, vereist het installatieproces toch enige inspanning. Het is raadzaam om spuitkrijt te gebruiken voor het markeren van het gebied waar u de stenen gaat plaatsen. U dient zich echter wel aan dezelfde voorbereidingsprocedures te houden als bij straatstenen.
Betonnen straatstenen

Behalve dat het een geweldig materiaal is voor buitenvloeren, kunnen betonklinkers ook worden gebruikt voor verharde projecten zoals opritten en parkeerplaatsen. Ze zijn ook een geweldig alternatief voor tegels voor binnenruimtes zoals slaapkamers en woonkamers. Vergeleken met steen kunnen betonklinkers aanzienlijk goedkoper zijn om te installeren. Hieronder vindt u enkele tips om u te helpen bij het kiezen van de beste straatstenen voor uw project. Dit is een uitstekende manier om een ​​saaie buitenruimte om te toveren tot een luxe, maar functionele ruimte.