Onkruid en onkruid voorkomen

Onkruid en onkruid voorkomen

Er zijn verschillende taken in verband met tuinieren. Tuinonderhoud kan variëren van het toezicht houden op planten tot het bemesten van gazons. Bovendien kan er ook sprake zijn van onkruid wieden. Dit artikel gaat in op enkele van de meest voorkomende problemen die verband houden met tuinonderhoud. Daarnaast bespreken we manieren om onkruid en onkruidpreventie te voorkomen. Lees verder voor meer informatie. Hopelijk vindt u de juiste oplossing voor de tuin van uw huis.
Wieden

Hoewel onkruid wieden traditioneel de minst favoriete taak is in tuinieren, is het verwijderen van onkruid een belangrijk onderdeel van het onderhouden van een goed onderhouden tuin. Het helpt niet alleen het uiterlijk van uw landschap, het zorgt ook voor een betere groei van uw gewenste planten. Bovendien zijn onkruiden vaak parasitair, wat betekent dat ze zich hechten aan de wortels van je gewenste planten en deze langzaam uit hun leven halen. Toch kan wieden ook een therapeutische taak zijn.
Hakselhout

Er zijn veel voordelen aan het mulchen van uw tuin. Het helpt de bodem te onderhouden, onderdrukt onkruid en vermindert de afvoer van water. Deze methode kan ook helpen voorkomen dat onkruid ontkiemt. De volgende zijn er maar een paar. Hier zijn enkele andere voordelen van het mulchen van uw tuin. Je kunt het op elk tuinbed aanbrengen om onkruid te verminderen en de plantengroei te bevorderen. Meer over deze voordelen lees je hier. En vergeet niet om een ​​laag mulch van minstens 60 cm diep te gebruiken.
Onkruid voorkomen

Onkruid kan op verschillende manieren bestreden worden. U kunt ze bijvoorbeeld tot aan de grondlijn hakken voordat ze beginnen te zaaien. Tweejarige onkruiden zullen bijvoorbeeld meestal in de winter afsterven, dus tot op de grond afknippen is een goede oplossing voor deze situatie. Als je echter moeite hebt om ze omhoog te trekken, zijn ze de volgende lente terug. U kunt ook gebruik maken van een onkruidetende plant genaamd “benthinezuur” om onkruid te bestrijden.
Voorjaars-schoonmaak

De voorjaarsschoonmaak is een goed moment om uw tuin- en gazononderhoud aan te pakken. Dit seizoen is vaak beladen met een vlaag van activiteit, en dat omvat het schoonmaken van uw huis en tuin. Je kunt je tuin er ook mooi uit laten zien door dode planten en bomen te snoeien, oude mulch te verwijderen en je landschap voor te bereiden op het groeiseizoen. Dit houdt ook in dat je dode bladeren en onkruid moet opharken en je tuin moet opruimen van dingen die je niet langer dienen.
Vrijwilligers werven

Als u bezig bent met het opzetten van een nieuw programma om vrijwilligers voor tuinonderhoud te werven, zijn er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. De eerste stap is om jezelf en je programma voor te stellen. Vrijwilligers moeten gericht zijn op de verwachtingen en het beleid van het programma, zodat ze weten waar ze moeten parkeren en inloggen. Vrijwilligers moeten ook worden geïnformeerd over de locatie van waterbronnen en badkamers. Het oriënteren van nieuwe vrijwilligers is een uitstekende manier om het enthousiasme voor het project op gang te brengen.