Hoe u geld kunt besparen op tuinonderhoud?

Hoe u geld kunt besparen op tuinonderhoud?

Als u op zoek bent naar manieren om geld te besparen op uw tuinonderhoud, lees dan verder. In dit artikel worden de meest voorkomende taken bij het onderhoud van uw tuin besproken. U leert ook over enkele van de kosten die gepaard gaan met het inhuren van een tuinman. U zult er versteld van staan ​​hoe betaalbaar tuinonderhoud is. Deze diensten zijn niet alleen goedkoop, maar hebben ook grote voordelen. Deze voordelen zijn meestal groter dan de kosten die gepaard gaan met het inhuren van een tuinman.
Kosten tuinonderhoud

De kosten van tuinonderhoud zijn afhankelijk van hoe groot uw tuin is en wat voor soort werkzaamheden er moeten worden uitgevoerd. Als u bijvoorbeeld een grote tuin heeft, kan het zijn dat er meerdere bezoeken per jaar nodig zijn om deze onder controle te krijgen. U kunt dit minimaliseren door een professionele tuinier in te huren. Grote tuinen vragen meer onderhoud dan kleinere percelen. Het natuurlijke landschap van uw tuin kan ook van invloed zijn op de kosten van tuinonderhoud. Zo maken volwassen bomen of steile hellingen het gebruik van een grasmaaier moeilijk.

Een professionele hovenier kan verschillende diensten voor uw tuin leveren. Deze diensten variëren van grasmaaien tot onkruid wieden, mulchen, bomen snoeien, tuinafval opruimen en nog veel meer. Prijzen kunnen per uur of per opdracht worden opgegeven, en voor grotere projecten kan een vast maandelijks bedrag vereist zijn. Sommige tuinders bieden maandelijkse betalingsopties voor terugkerend werk. Als u zich zorgen maakt over tijdgebrek, kunt u kiezen voor eenmalige kosten.
Basisprincipes van tuinonderhoud

Een goed gebruikte tuin krijgt een nieuw leven wanneer deze wordt gebruikt voor sociale bijeenkomsten en speeltijd door kinderen. Het gebruik van een tuin motiveert de eigenaar om deze te onderhouden. Een goed onderhouden tuin weerspiegelt een vriendelijke sfeer. Hier zijn de basisprincipes van tuinonderhoud. Gebruik je tuin als springplank voor nieuwe ideeën. En als je groene vingers hebt, overweeg dan om Master Gardener te worden.

Overweeg om te beginnen welke gereedschappen en materialen u nodig hebt. Afhankelijk van de grootte van je tuin is een metalen hark een goede keuze voor het egaliseren van grond en het verwijderen van stenen uit plantbedden. Kunststofharken zijn een betere optie voor het basisonderhoud van de tuin. Zodra je de basisgereedschappen en materialen die je nodig hebt, hebt bedacht, begin je met plannen. Verdeel vervolgens uw tuintaken in verschillende seizoenen en verdeel ze in kortere perioden. Bereid elk seizoen een gedetailleerde checklist met taken voor. Mogelijk hebt u gespecialiseerde hulpmiddelen nodig om bepaalde taken uit te voeren.
Veelvoorkomende taken bij tuinonderhoud

Voordat u begint met het onderhoud van uw tuin, moet u er een schema voor maken. U kunt de taken verdelen in seizoenen, weken of dagen. Maak een checklist van taken die in elk seizoen moeten worden uitgevoerd en plan vooruit voor elk van hen. Afhankelijk van de grootte en complexiteit van uw tuin, moet u mogelijk een professional inhuren om enkele van de zware taken uit te voeren. Het is ook belangrijk om te overwegen welke taken regelmatig en wanneer moeten worden uitgevoerd.

Geef uw tuin regelmatig water. Het besproeien van uw gazon is het meest effectief tussen 4 uur ‘s ochtends en 8 uur ‘s ochtends, maar als u ‘s ochtends niet kunt opstaan, moet u uw computer voor het besproeien van uw tuin instellen om dit voor u te doen. Gebruik 10 tot 15 liter per vierkante meter, maar zorg ervoor dat u niet te veel water geeft, dit kan schimmelgroei veroorzaken. Om onkruidgroei te voorkomen, moet u dicht planten en de grond afdekken met mulch om te voorkomen dat de zaden ontkiemen. Een onkruidtroffel is ook handig omdat het de wortel van onkruid bereikt.
Kosten voor het inhuren van een tuinman

De kosten voor het inhuren van een tuinman variëren afhankelijk van het soort werk dat u wilt doen en de ervaring van de persoon die het doet. Als u bijvoorbeeld een uitgebreid landschapsontwerp nodig heeft, moet u waarschijnlijk meer betalen dan wanneer u het zelf doet. Daarnaast wilt u misschien extra betalen voor meer geavanceerde diensten, zoals het installeren van een druppelirrigatiesysteem. U kunt de toekomstige tuinier ook vragen naar hun ervaringsniveau en wat zij vragen voor xeriscaping en biologisch tuinieren.

Tuinders rekenen tussen de $ 50 en $ 100 per uur, afhankelijk van de grootte van uw tuin. De prijzen kunnen ook variëren, afhankelijk van de gebieden die u schoongemaakt of gemaaid moet hebben. Veel tuinders bieden ook kortingstarieven als u ze regelmatig inhuurt. U kunt ze bijvoorbeeld inhuren om uw gazon schoon te maken en uw heggen te snoeien voor PS50 per uur. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om een ​​hovenier voor één keer of enkele keren per jaar in te huren.